Autopremie omhoog: prijsstunters autoverzekeringen gewaarschuwd door DNB

Verzekeringsmaatschappij failliet

Failliet

Uit onderzoek dat De Nederlandsche Bank (DNB) het afgelopen half jaar heeft gedaan naar de premiestelling van Motorrijtuigen Aansprakelijkheide blijkt dat er reden blijft tot zorg. Van de 28 verzekeraars die zijn onderzocht is geconstateerd dat 12 verzekeraars structureel een te lage premie in rekening brengen en slechts 2 verzekeraars daar een adequate voorziening voor hebben getroffen. De betrokken verzekeraars zijn hierop aangesproken. Aanleiding van dit onderzoek is verzekeringsmaatschappij Ineas, die eerder failliet is gegaan.

Verschillende autoverzekeraars (zoals Univé, ASR en Budgio) kondigden de afgelopen maanden al premieverhogingen aan. Deze zomer verhoogden ook de Goudse (+5%), Onna-onna (tot 20%) en Acura hun premies. Autoverzekeraar Acura verhoogde de premie zelfs met 50%. Per 1 september verhogen ook Ditzo (tot 30%), Bruns ten Brink (+7,5%) en OHRA hun premies. Naast deze premiestijgingen worden de premies ook hoger doordat goedkope aanbiedingen soms niet meer bestaan (bijvoorbeeld Ineas). Ook worden sommige scherpe aanbiedingen alleen aan beperkte segmenten aangeboden.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website