Kasboekje 3.0

Kasboek uit 1923

De basis van een gezonde financiële positie is dat de inkomsten en uitgaven van uw gezin  in verhouding met elkaar zijn.

Ons werk is het om samen met u te kijken wat er gebeurt met deze verhouding bij een ingrijpende (financiële) gebeurtenis. Bijvoorbeeld het kopen van een andere woning, veranderen van baan of het overlijden van een van de gezinsleden. Worden de uitgaven te hoog of de inkomsten te laag dan adviseren wij u extra zekerheden.

Uit onze dagelijkse praktijk blijkt dat lang niet iedereen weet wat zijn inkomsten en uitgaven zijn. Het ‚ouderwetse’ kasboekje met daarin overzichtelijk per maand alle inkomsten en uitgaven is vrijwel uitgestorven. Begrijpelijk maar wel jammer. 

Jammer, omdat inzicht in je eigen inkomsten en uitgaven volgens ons de belangrijkste eerste stap is voor een goede financiële gezondheid!

Willen wij u nou weer terug aan het oude kasboekje? Neehoor. Maar weet u dat er inmiddels computerprogramma’s en apps zijn die het u wel erg gemakkelijk maken? Het automatisch inlezen van bankafschriften of gescande bonnen? Zelfs mensen met een hekel aan administratie krijgen zo inzicht in hun maandelijkse inkomsten en uitgaven.

Twee online kasboekjes kunnen wij u in het bijzonder aanbevelen:
AFAS Personal en Online Kasboek.

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website