Op vakantie met vrienden? Let op annulerings-verzekering.

Op vakantie met vrienden. Controleer de annuleringsverzekering.

Op vakantie met vrienden? Controleer of iedereen een annuleringsverzekering heeft!

Wanneer je als groep op vakantie gaat en iemand kan op het laatste moment niet mee? Bijvoorbeeld door een sterfgeval in de familie of een ziekte of ongeluk.

Wat gebeurt er dan met de reis? Wordt de vakantie afgeblazen en gaat de hele groep niet?

Als de groep een losse annuleringsverzekering heeft afgesloten dan worden de kosten voor annulering vergoed voor iedereen in de groep als 1 van de reisgenoten moet annuleren om een geldige reden.

Bij een doorlopende annuleringsverzekering ligt het iets anders.

Deze wordt per persoon of gezin afgesloten en niet per reisgroep.  Heel veel mensen hebben deze dekking al in hun doorlopende reisverzekering opgenomen. 

De kosten voor de annulering worden alleen vergoed als de reisgenoot die annuleert een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Een voorbeeld:

Twee stellen (Wim en Ina, Sjef en Mirna) gaan al meer dan 10 jaar samen op wintersport. Beide stellen hebben een doorlopende reisverzekering. Wim en Ina hebben ook een doorlopende annuleringsdekking. Sjef en Mirna niet, zij gaan in de zomer altijd op de bonnefooi en voor alleen de wintersport vinden ze het niet nodig.

3 dagen voor vertrek overlijdt de vader van Sjef. Uiteraard gaan Sjef en Mirna niet op vakantie. Wim en Ina gaan ook niet, zij willen hun vrienden steunen.

De annuleringskosten van Wim en Ina komen helaas niet voor vergoeding in aanmerking op hun doorlopende annuleringsverzekering omdat Sjef en Mirna geen annuleringsverzekering hebben afgesloten.

Het overlijden van een ouder van een reisgenoot is geen gedekt evenement. Behalve als de reisgenoot een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Onze tip is dus: Ga je als groep op vakantie en heb je als groep geen annuleringsverzekering afgesloten? Vraag na of iedereen een losse verzekering heeft!

© Assurantiekantoor Goossens BV. Hier vindt u onze algemene voorwaarden en onze disclaimer over het gebruik van deze website