Het coronavirus en uw verzekeringen (zakelijk)

Voor onze zakelijke relaties hebben we de meest recente informatie over het coronavirus en de dekking op de verschillende verzekeringen verzameld. BIJGEWERKT 25-3-2020

Voor al onze zakelijke relaties heeft het coronavirus een enorme impact. Sommige bedrijven liggen helemaal stil. Gedwongen of op eigen initiatief. Maar gelukkig zie ik veel ondernemers de schouders eronder zetten en kijken welke mogelijkheden er zijn. Wij denken graag mee!

Géén schadeuitkering vanwege het coronavirus
Helaas zijn er in Nederland géén verzekeringsoplossingen die schadevergoeding bieden.

Noodmaatregelen overheid
Gelukkig heeft de overheid aangegeven verschillende noodfondsen en maatregelen te treffen.  Deze vindt u hier.

Ondernemers wijzigen hun bedrijfsvoering
Veel ondernemers wijzigen hun manier van bedrijfsvoering:
-Zij gaan andere diensten aan bieden (bezorgen bijvoorbeeld).
-Zij kopen minder of juist meer goederen in.
-Voertuigen worden stilgezet.
-De te verwachten omzet wordt lager.
Neemt u in die gevallen alstublieft contact met ons op zodat we met u mee kunnen denken en uw verzekeringen passend kunnen houden.

Nog geen algemene richtlijn voor achterstand in premiebetaling
Als u door het coronavirus in de situatie komt dat u verwacht de premies voor uw verzekeringen niet meer te kunnen betalen, neemt u dan alstublieft contact met ons op. Wij kunnen dan voor u contact opnemen met de verzekeraar en uw belangen behartigen.
Er is nog geen algemene richtlijn of beleid bij de verzekeraars hoe ze hiermee omgaan.

We hebben inmiddels al voor een aantal relaties overleg gevoerd met hun verzekeraar en onze ervaring is dat er wordt meegedacht. Veelal kan de premiebetaling 1 of 2 maanden uitgesteld worden, als er goede afspraken gemaakt kunnen worden over het later weer inhalen.

Wij blijven voor u klaar staan
Ook wij hebben maatregelen moeten treffen zodat wij onverkort voor u klaar staan voor uw vragen en met hulp. Aarzelt u alstublieft niet om contact met ons op te nemen als wij u ergens mee kunnen helpen.