Beveiliging of slotenmaker? Vraag ons om referentie

Wat doe je als je per ongeluk, zonder sleutel de deur achter je dichttrekt? Je schakelt of de buren in, of je pakt je telefoon en gaat het internet op…

Dom, dom, dom. Je moet even snel naar buiten en trekt de buitendeur achter u dicht. Niemand thuis en je sleutels liggen binnen. Wat te doen? Gelukkig heb je je mobiel bij je. Even googelen onder “slotenmaker”. Ja hoor een hele rij slotenmakers met fraaie sites. Je belt en snel rijdt er iemand voor. Maar dan……

Waarschuwing voor malafide slotenmakers
De mooiste plaatjes en fraaie teksten zie je op je scherm. Maar wie of wat zit nu echt achter die site. Is al dat fraais ook betrouwbaar? Nee, zegt de Autoriteit Consument & Markt, die de afgelopen periode veel klachten heeft ontvangen. Zij waarschuwt voor de malafide praktijken van partijen die zich voordoen als slotenmaker maar in werkelijkheid halve (of hele) criminelen zijn. Voorkomende klachten zijn: veel te hoge prijzen (tot wel €8.000,–), agressieve benadering, slecht geleverd werk en geen contactmogelijkheden naderhand wanneer de consument een klacht wil indienen.

Onderzoek ACM: bovenste zoekresultaten onbetrouwbaar
De ACM heeft onderzoek gedaan. Wat blijkt? De onbetrouwbare slotenmakers werven hun klanten vooral via advertenties op internet. De toezichthouder constateert dat de bovenste zoekresultaten en advertenties vaak van deze onbetrouwbare partijen zijn. Vaak zijn het dezelfde personen en bedrijven die achter verschillende advertenties en sites zitten. Inmiddels heeft de ACM fors ingegrepen. Op aandringen van de ACM heeft Google Advertenties de misleidende advertenties verwijderd. Ook is het voor een aantal bedrijven, dat particulieren doorverwijst naar deze onbetrouwbare slotenmakers (leadbedrijven), verboden deze praktijken voort te zetten. Terechte, ingrijpende maatregelen, maar waarschijnlijk niet waterdicht.

Beveiliging, sloten, preventie: vraag ons om ervaringen
Als financieel adviseur hebben wij dagelijks te maken met bedrijven die voor onze klanten hun woning beveiligen, sloten vervangen of brandpreventiemaatregelen uitvoeren. Voor veel van dit soort werkzaamheden zijn er organisaties die certificaten afgeven, die borgen dat de ondernemer deskundig en betrouwbaar is. Van onze eigen klanten horen wij daarnaast ook nog de goede en minder goede ervaringen met leveranciers die zij voor bepaalde werkzaamheden hebben ingeschakeld. Op basis van deze ervaringen hebben wij een vrij goed beeld welke bedrijven in onze regio goed werk leveren.

Dus wanneer je inderdaad jezelf eens hebt buitengesloten, kijk dan niet op internet naar “slotenmaker”, maar bel ons op. Wij kunnen dan voor jou het contact leggen met een betrouwbare slotenmaker.