Vakantietwijfel

Vakantietwijfels

Vakantietwijfel

Gaat je zomervakantie wel of niet door? En hoe zit het met de kosten als je reis niet door kan gaan? Wat als je nog een restantbetaling moet doen? We helpen je graag verder met antwoorden op de meest gestelde vragen en een handig stappenplan. De belangrijkste tip: Annuleer je reis niet zelf!

Reis binnen Nederland

Voor Nederland geldt geen negatief reisadvies. Er is dus geen dekking op een doorlopende annuleringsverzekering

Reis naar het buitenland

Laten we beginnen  met de belangrijkste tip: Annuleer niet zelf je reis. Je verliest dan alle rechten op compensatie!

Is je reis al binnenkort (binnen 3 weken) maar heb je nog niets gehoord? Neem dan zelf contact op met je reisaanbieder en vraag wat ze gaan doen.

Het uitgangspunt is dat de reisaanbieder voor compensatie moet zorgen. Die kan bestaan uit:

  • een voucher (tegoedbon)
  • omboeken naar een latere datum of bestemming
  • terugbetalen van de betaalde reissom

Als je zelf annuleert ben je deze rechten dus kwijt.

Ons stappenplan

  1. Nooit zelf annuleren.
  2. Wacht bericht af van je reisaanbieder. Of reis je al binnenkort en heb je niets gehoord, neem dan zelf contact op met je reisaanbieder en vraag wat ze gaan doen.
  3. Als blijkt dat je reisaanbieder geen compensatie aanbiedt (dus een voucher, omboeken of geld terug) neem dan contact op met ons, dan gaan we kijken of er mogelijkheden zijn op je doorlopende annuleringsverzekering. Alleen bij verzekeraars Nh1816, Klaverblad en Unigarant is er misschien dekking.

Antwoord op veelgestelde vragen

Vraag: Mijn reisorganisatie geeft me een voucher. Maar dat heb ik liever niet, ik wil mijn geld terug.
Antwoord: De doorlopende annuleringsverzekering gaat de kosten niet vergoeden. Een voucher is een redelijke oplossing. Los van eventuele twijfels over een faillissement van de reisorganisatie. Mocht dat in de toekomst toch gebeuren neem dan contact met ons op.
Je kunt natuurlijk wel richtig je reisorganisatie druk proberen te zetten op een andere oplossing.

Vraag: Ik moet nog een restantbetaling doen voor mijn reis die misschien niet door kan gaan. Wat moet ik doen?
Antwoord: We adviseren je om uitstel van betaling aan te vragen gelet op de onzekere situatie tot het moment waarop duidelijk is of de reis wel of niet kan doorgaan.

Vraag: Ik heb uitstel van betaling van het restantbedrag aangevraagd, maar de reisorganisatie wil daar niet aan meewerken. Wat nu?
Antwoord: Vraag schriftelijk aan je reisorganisatie of zij je bevestigen dat áls je de restantbetaling doet ze je geld teruggeven binnen 14 dagen en geen voucher aanbieden als de reis vanwege COVID 19 niet door kan gaan.
Krijg je die bevestiging? Dan kun je de restantbetaling doen.
Krijg je die bevestiging niet? Dan kun je aangeven dat je als boeker van de reis het doen van de restantbetaling eenzijdig opschort gelet op de onzekere situatie. Geef aan dat dit niet gezien mag worden als annulering. Daarna is het zaak om de reactie af te wachten en daarna contact met ons op te nemen.

We hopen van harte dat je in ieder geval van je vakantie kunt genieten, of die nu lekker thuis is of toch in het buitenland!

Vragen? Graag! Stel ze ons.